Student vid informatik och media

Student som läser en bok och antecknar. Kaffemuggar på bordet. Foto.

Bra att veta för dig som är student vid informatik och media.

Att skriva referenser - Guide till Harvardsystemet

Vid akademiskt skrivande är det extra viktigt att alltid ange de källor du använt i ditt arbete. Informatik och medias Guide till Harvardsystemet visar bland annat hur du enligt Harvardsystemet gör för att ange källa, skriva citat och noter samt hur din källförteckning ska se ut. 

Närbild på text i en bok. Foto.

Labbsalar/datorsalar

Som student vid informatik och media får du tillgång till datorsalarna som finns på plan 3 i rum F316, F324 och F332. Du loggar in med ditt användarnamn och lösenord A. Du kommer in i datorsalarna med ditt passerkort.

I datorsalarna F316 och F324 hittar du bland annat Microsoft Office, Visual Studio och andra programmeringsspråk och verktyg. I F332 hittar du Microsoft Office, InDesign, Photoshop och andra Adobeprogram.

Extra examinationstillfällen

Bild på händer som håller i pennor, böcker och penfodral som ligger på ett bord. Foto.

Har du oavslutade kurser? Ett tips är då att hålla koll på examinationstillfällen för kurser som upphört eller för examinationer som ligger utanför ordinarie tillfällen. Extra examinationer och övrig kursinformation hittar du på respektive kurstillfällessida i Studium.

Studium

Ny student?

Välkommen till institutionen för informatik och media! Är du ny student vid Uppsala universitet? Har du funderingar kring hur det är att vara student i Uppsala? Registrering, studentkonto, boende och ekonomi, studier och studentliv - hur går det till? Hitta svar på dina frågor och ta del av annat som är bra att veta för dig som är ny student vid Uppsala universitet.

Vill du vara med i en studentförening? Vid informatik och media finns studentföreningarna Uppsala Systemvetare och Uppsala Medievetare.

Fler länkar
Senast uppdaterad: 2024-01-24