Utbildning

Intresserad av utbildning inom informationssystem, medie- och kommunikationsvetenskap eller människa-datorinteraktion?

Kurser och program

IT, människor och kommunikation

Är du intresserad av hur IT kan stödja människor i arbete och vardagsliv? Vill du tillsammans med uppdragsgivare, användare och tekniker utveckla nya eller vidareutveckla redan befintliga IT-system?

Är mediernas och kommunikationsprocessernas roll i samhället något som intresserar dig? Intresserad av nya digitala medie- och kommunikationstekniker och nya former av kommunikation som uppstår exempelvis på internet och via sociala medier?

Är du intresserad av samspelet mellan IT-system och de människor som använder dem? Gillar du att klura ut lösningar på problem och utveckla datorprogram? 

Vill du kombinera dina ämneskunskaper med journalistiska yrkeskunskaper och vetenskaplig reflektion över journalistikens villkor och möjligheter?

Vi har utbildningarna för dig.

Våra kurser och program

Studera utomlands

Våra utbildningsämnen

Vill du veta mer om våra utbildningsämnen?

Kurser eller program - vad passar dig bäst?

Närbild på stenar, grus och några stenplattor. Foto.

Vägen till examen kan gå via ett utbildningsprogram eller genom att du skräddarsyr din utbildning via fristående kurser som du själv kombinerar. Examen blir densamma oavsett vad du väljer. Kurs eller program - vad passar dig bäst?

Plugga på universitet

Hur går det till? Föreläsningar, lektioner, campus, nationer, bostad, försäkringar – ta reda på hur det går till att plugga på universitet.

Ny student?

Välkommen till institutionen för informatik och media! Är du ny student vid Uppsala universitet? Har du funderingar kring hur det är att vara student i Uppsala? Registrering, studentkonto, boende och ekonomi, studier och studentliv - hur går det till? Hitta svar på dina frågor och ta del av annat som är bra att veta för dig som är ny student vid Uppsala universitet.

Vill du vara med i en studentförening? Vid informatik och media finns studentföreningarna Uppsala Systemvetare och Uppsala Medievetare.

Fler länkar
Senast uppdaterad: 2022-12-16