Podcast NyTeknik: Ansiktsigenkänning – spännande och skrämmande

2019-10-25

Amanda Lagerkvist deltar i podcasten och berättar om forskningsprojektet BioMe. Ansiktsigenkänningen är lätt att implementera. Och nu har vi kommit till en punkt där själva ansiktsmatchningsprocessen för att identifiera en individ är snabb och träffsäker. Vad innebär den här utvecklingen för oss som individer?

Amanda Lagerkvist, docent vid institutionen för informatik och media, Uppsala universitet, besöker studion och berättar om forskningsprojektet BioMe som ska reda ut hur utvecklingen inom biometri och artificiell intelligens (AI) följer mänskliga värderingar och etiska principer.

Podcasten Allt du behöver veta om ny teknik: Ansiktsigenkänning – spännande och skrämmande, NyTeknik 2019-10-25

Forskare i podd om ansiktsigenkänning, WASP-HS nyheter 28 oktober 2019

BioMe: Existential Challenges and Ethical Imperatives of Biometric AI in Everyday Lifeworlds