Sveriges mest populära utbildning inom medier, kommunikation, journalistik och information

2019-08-14

För tredje året i rad är kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik vid institutionen för informatik och media det mest sökta programmet i Sverige inom sitt fält.

Kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik har 384 förstahandssökanden och totalt 1315 unika sökande. Det gör det till Sveriges mest eftersökta program inom områdena medier, kommunikation, journalistik och information.

Även andra program vid institutionen för informatik och media är mycket eftersökta. Kandidatprogrammet i systemvetenskap – inriktning systemvetenskap har 271 förstahandssökande och det gör det till en av de fem mest sökta IT-/dataprogrammen i landet. Masterprogrammet i management, kommunikation och IT (MKIT), som är ett samarbete mellan institutionen för informatik och media och företagsekonomiska institutionen, har 136 förstahandssökande och är bland de tio mest sökta utbildningarna i landet inom området kommunikation.

Många sökande betyder också att betygskraven är höga. Kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap är ett av de utbildningsprogram på Uppsala universitet som kräver högst betyg av studenterna för att komma in.

Programmen med högst meritvärden – topp fem HT 2019 vid Uppsala universitet

De fem program som har högst meritvärde höstterminen 2019 efter andra antagningsbeskedet. Meritvärde inom parentes.

Sökande med gymnasiebetyg utan kompletteringar

1. Läkarprogrammet (21,88)
  2. Psykologprogrammet (21,82)
  3. Juristprogrammet (21,09)