Världsunik lekmiljö invigd i Linköping

2020-10-05

I Magistratshagen mellan Stolplyckan och Universitetssjukhuset har framtidens lekplats skapats. I lekparken finns två unika teknikförstärkta lekredskap och nu är det öppet för alla nyfikna att komma och testa dem. Jon Back är en av forskarna som varit med och utvecklat lekplatsen.

– Barn idag lever i en värld där de omges av teknik, ändå har lekplatser sett mycket lika ut i decennier. Det här projektet startades för att skapa moderna lekmiljöer som satsar på inkluderande och stimulerande platser för barn berättar Jon Back, forskare och biträdande universitetslektor vid institutionen för informatik och media på Uppsala universitet.

Världsunik lekmiljö invigd i Linköping, läs mer om framtidens lekplats på Linköpings kommuns webb.

Lekmiljön i Linköping är en av lekmiljöerna inom ramen för forskningsprojektet Play IT – de lekfulla sakernas internet .

Läs mer

Medial uppmärksamhet i samband med invigningen av den världsunika lekmiljön i Linköping, bland annat:

Världsunik lekmiljö i Linköping, Eftermiddag i P4 Östergötland, Sveriges Radio, onsdag 30 september 2020. Inslaget om den världsunika lekmiljön börjar ca 10 minuter och 40 sekunder in i programmet. Jon Backs medverkan börjar cirka 18:20 in i programmet.

Här finns plats för både lek och motion, Corren.se (tillgänglig för prenumeranter)