Aktiviteter

Innehåll:

Aktiviteter inom projektet Digital Innovation Gotland (DIG).

Oktober 2020

2020-10-08  Webbinarium: Låt din data göra nytta

Vad finns? Hur används data nu? Hur skulle data kunna användas? Vilken data saknas i din verksamhet?

Digital Innovation Gotland (DIG) inbjuder in till en workshop, som leds av universitetslektor Elin Uppström, där det bjuds på inspiration och diskussion kring hur vi kan lära oss att arbeta mer effektivt med den data vi besitter. Vi använder oss av konkreta exempel från era företag och arbetar såväl i grupp som enskilt.

Tid: Torsdag 8 oktober klockan 13:00-15:00
Plats: Via Zoom. Vi skickar en länk till mötet till anmälda deltagare senast dagen innan webbinariet.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till dig@im.uu.se senast tisdagen den 6 oktober 2020.

Elin Uppström är universitetslektor på Uppsala universitet och undervisar inom bland annat data analytics. Hon har en bred erfarenhet av olika typer av digitaliseringsprojekt inom såväl privat som offentlig sektor, både som forskare och konsult. Elin är forskare i data- och systemvetenskap och civilingenjör i datateknik och har därmed förståelse för både tekniska och organisatoriska utmaningar och möjligheter med digitalisering.
 

September 2020

2020-09-24  Medverkan på slutkonferens med Hållbara Gotland
 

2020-09-18  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland
 

Maj 2020

Maj 2020: Snacka digitalisering med oss – företagssamtal om digitaliseringens nya roll

Runt bord med stolar runtomkring. Foto.


Välkommen att prata digitalisering. Digital Innovation Gotland vill tillsammans med ditt företag reflektera kring digitaliseringens nya roll i dessa tider.

  • Hur har digitaliseringens förutsättningar eventuellt förändrats de senaste månaderna?
  • Hur tänker ni kring digitalisering nu jämfört med tidigare?
  • Vilket stöd för digitalisering behöver ni och andra företag på kort och lång sikt?

Låter detta intressant? Välkommen att kontakta DIG på dig@im.uu.se så bokar vi en lämplig mötestid.


2020-05-28  Intervju i P4 Gotland: Effektiva och inkluderande e-möten – vilka utmaningar finns?

Erica Mårhén medverkade i radioprogrammet Förmiddag i P4 Gotland, 28 maj 2020. Vad finns det för vett- och etikettregler för digitala möten? Vad kan vara bra att tänka på? Vilka utmaningar finns när det sociala samspelet sker digitalt? Det var några av de saker som deltagarna fick ta del av på ett webbinarium som Digital Innovation Gotland anordnade den 28 maj 2020. 

Erica Mårhén, projektledare i forskningsprojektet Digital Innovation Gotland och en av dem som deltog på webbinariet, berättar i P4 Gotland om de utmaningar som finns och att det handlar om att tänka i nya banor. Vid digitala möten kan de sociala samspelsreglerna förändras eller fungera på andra sätt än vad vi är vana vid. Det handlar också om erfarenhet av digitala möten och att vara bekväm med de digitala mötesverktygen som vi använder.

Lyssna på intervjun med Erica Mårhén i radioprogrammet Förmiddag i P4 Gotland, 28 maj 2020 (ca 2 timmar och 44 minuter in i programmet) på Sveriges Radios webb.
 

2020-05-28  Webbinarium: Effektiva och inkluderande e-möten

Vad finns det för vett- och etikettregler för digitala möten? Vad kan vara bra att tänka på? Välkommen att ta del av erfarenheter samt tips och trix kring hur du beter dig på – och håller i - ett lyckat och givande digitalt möte.

  • När alla sitter bakom varsin egen skärm.
  • När kollegor befinner sig framför gemensamma skärmar och på olika fysiska platser.

Svante Agnestig på Uppsala universitet delar med sig av egna tankar och lärdomar kring faktorer som är bra att tänka på för att få till ett inkluderande e-möte. Liknande kurstillfällen har erbjudits för anställda på Uppsala universitet. Den här kursen kan ses som en fortsättningskurs där fokus ligger på mjuka värden, det vill säga hur du beter dig för att få till bra e-möten.

Inkluderande videomöten - bra att tänka på (pdf)

Varmt välkommen önskar Digital Innovation Gotland (DIG)!

När? Torsdagen den 28 maj kl 10:00 – ca 11:30
Var? Via Zoom. Länk till mötet kommer att skickas till anmälda deltagare senast den 27 maj.
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till dig@im.uu.se senast tisdagen den 26 maj 2020.
 

2020-05-19  Möte med Scientific advisory board (SAB)
 

2020-05-15  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland
 

2020-05-06  Intervju med Jonas Sjöström i P4 Gotland – mobilt FoU-labb för sakernas internet och samverkan

Jonas Sjöström, biträdande universitetslektor vid institutionen för informatik och media och projektledare för DIG, berättar om det mobila labbet för sakernas internet på Gotland och samverkan mellan forskning och näringsliv. Mobilt FoU-labb för sakernas internet på Gotland, nyhet på informatik och medias webb.
 

Maj 2020  Workshop: Verksamhetsdriven affärsutveckling – INSTÄLLT, flyttas eventuellt till hösten
 

April 2020

2020-04-28  Workshop: Action Design Research (ADR) – INSTÄLLT, flyttas eventuellt till hösten
 

2020-04-22  Speed dating mellan studenter och företag – INSTÄLLT
 

2020-04-03  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland
 

Mars 2020

Fredagar i mars: Snacka digitalisering och utveckling med oss

Runt bord med stolar runtomkring. Foto.

DIG erbjuder ditt företag en timmes gratis samtal, rådgivning och brainstorming – med en digitaliseringsexpert – som kan främja ytterligare utveckling av din affärsverksamhet.

Låter detta intressant? Välkommen att kontakta DIG så bokar vi en lämplig mötestid.

erica.marhen@im.uu.se
tel: 0701-67 99 87


2020-03-31  Workshop: Sociala medier – varför inte?

En workshop om kontext och digital kommunikation. Eller om varför du inte ska använda sociala medier. ”Alla säger sociala medier” men vad ska vi ha dem till? I denna workshop lyfter vi frågan om användningen av sociala medier och dess roll för individ, organisation och samhälle. Med utgångspunkt i en presentation om vad kommunikation är och hur (omvärldens) förväntningar spelar roll reflekterar och diskuterar vi tillsammans varför, med vilka syften, och hur vi använder sociala medier idag.

Digital Innovation Gotland (DIG) bjuder in till en workshop som leds av universitetslektor Daniel Lövgren. Det bjuds på inspiration och diskussion kring hur vi kan arbeta med sociala medier. Vi gör denna workshop interaktiv genom att även använda era egna exempel.

Tid: Tisdag 31 mars kl 13:00-15:30

Ny plats: Digital Innovation Gotlands ledningsgrupp ser ett utmärkt tillfälle att få utforska - för oss - nya tekniska möjligheter kring samverkan, möten och erfarenhetsutbyten. Därför transformerar vi workshopen till ett webbinarium. Vi håller webbinariet i Zoom. 

Anslut till Zoom och webbinariet Sociala medier - varför inte 

Välkomna att ta med den egna kaffekoppen med innehåll och tillbehör (fördelen är att du själv väljer vad du vill ha...). 

Som forskare och lärare i medie- och kommunikationsvetenskap och med inriktningen strategisk kommunikation ligger Daniel Lövgrens intresse i att studera hur kommunikation "går till" i olika typer av organisationer. Hans forskningsområden inkluderar: kommunikation i offentlig sektor (och relationen till "varumärket"); identitet och identifikation; institutionell teori; sociala medier. Daniel Lövgren är universitetslektor vid institutionen för informatik och media på Uppsala universitet.

Kontakta erica.marhen@im.uu.se, telefon 0701-67 99 87, om du har frågor.
 

Februari 2020

2020-02-28  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland

 

2020-02-20  Workshop: Låt din data göra nytta

Vad finns? Hur används data nu? Hur skulle data kunna användas? Vilken data saknas i din verksamhet?

Digital Innovation Gotland (DIG) inbjuder in till en workshop, som leds av universitetslektor Elin Uppström, där det bjuds på inspiration och diskussion kring hur vi kan lära oss att arbeta mer effektivt med den data vi besitter. Vi använder oss av konkreta exempel från era företag och arbetar såväl i grupp som enskilt.

Tid: Torsdag 20 februari kl 08:00-10:30
Plats: Uppsala Universitet, Campus Gotland, sal D24 i Betty Petterssons hus (bakom Wisby Strand)

Workshopen är kostnadsfri och lättare frukost ingår.

Elin Uppström är universitetslektor på Uppsala universitet och undervisar inom bland annat data analytics. Hon har en bred erfarenhet av olika typer av digitaliseringsprojekt inom såväl privat som offentlig sektor, både som forskare och konsult. Elin är forskare i data- och systemvetenskap och civilingenjör i datateknik och har därmed förståelse för både tekniska och organisatoriska utmaningar och möjligheter med digitalisering.

Låter detta intressant?

Välkommen med din anmälan senast måndagen den 17 februari till erica.marhen@im.uu.se, telefon 0701-67 99 87.
 

Januari 2020

2020-01-24  Intervju med Jonas Sjöström i P4 Gotland: Digital transformation – hur påverkar det Gotland? 

Nyhet på informatik och medias webb.
 

2020-01-17  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland

 

Aktiviteter 2019

2019-12-19  Glöggmingel med företag

Glöggmingel med de företag som pratat digitalisering med DIG under hösten.
 

2019-11-22  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland

 

2019-10-17  DIG medverkar på företagardagen – globala mål och lokal tillväxt

Målet med Gotlands företagardag är att bidra till Gotlands utveckling genom att ge näringslivet ny inspiration, nya kunskaper och nya kontakter. Evenemanget är en heldag med föreläsningar, prisutdelningar, mässa och middag. Med start 2019 och tre år framåt kommer fokus att vara FNs globala mål. Hur kan det gotländska näringslivet jobba med dessa mål och hur kan de skapa bra och hållbara affärer?
 

2019-10-17  Välkommen att snacka digitalisering och utveckling med oss!

DIG erbjuder ditt företag en timmes gratis samtal, rådgivning och brainstorming – med en digitaliseringsexpert – som kan främja ytterligare utveckling av din affärsverksamhet. Låter detta intressant? Välkommen att kontakta DIG så bokar vi en lämplig mötestid.

erica.marhen@im.uu.se
tel: 0701-67 99 87
 

2019-10-11  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland
 

2019-09-19  ERFA-träff Lövsta
 

2019-08-30  Kick-off för Digital Innovations Gotlands styrgrupp
 

2019-06-10  Scientific Advisory Board, möte i Uppsala
 

2019-05-28  Workshop: Ethics in smart cities
 

2019-05-24  Styrgruppsmöte Digital Innovation Gotland
 

2019-04-13  Intervju med Christine Senter om digitalisering i offentlig sektor

Christine Senter och den digitala utvecklingen, Helagotland.se, 13 april 2019.

Aktiviteter 2018

2018-10-03  Workshop: Innovationsledning
 

2018-09-20  Erfarenhetsträff med Region Gotlands projekt inom programmet Hållbara Gotland
 

2018-05-03  Seminarium: Digital innovation i samverkan

Seminarium med temat digital innovation i samverkan mellan industri och praktik.

2018-05-02  Workshop: Citizen data science
 

2018-05-02  Paneldiskussion: Samverkan praktik – akademi

Paneldiskussion och presentationer är inspelade, ta del videoinspelningarna på Youtube:

2018-01-30  Inslag i P4 Gotland om artificiell intelligens och Digital Innovation Gotland

Nya pengar ger gotländskt digitalt samarbete, P4 Gotland, 30 januari 2018.

2018-01--12-31  Strategiskt och operativt arbete med att planera Digital Innovation Gotland

Under en stor del av 2018 pågick arbete med att bygga upp projektet. Projektets styrgrupp och Scientific Advisory Board bildades. Strategiskt arbete med planering av genomförande av projektet.

Senast uppdaterad: 2023-06-16